Από το ιστολόγιο greek-energy.blogspot. com που εξειδικεύεται σε τεχνικά άρθρα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναπαράγουμε το παρακάτω άρθρο με τίτλο "Ηλιακή (Φωτοβολταϊκή) πολιτική στη Γερμανία :"
Επειδή στη χώρα μας κοιτάμε μόνο τα "μεγάλα" έργα σχετικά με την ενέργεια (είναι βέβαια αυτά που σχετίζονται με πολλά χρήματα σε λίγες τσέπες) και δεν ασχολούμαστε με τα μικρά αλλά σημαντικά, θα σας παρουσιάσω σήμερα (2008) την κατάσταση στη Γερμανία. Η παρακάτω είκονα αναφέρει το κόστος εγκατάστασης και τα βασικά ποσά (τιµολόγιο παροχής, ετήσιο εισόδημα) για κάθε εγκατεστημένο kWp για φωτοβολταϊκά σε κατοικίες.
Πέρυσι (2007) τα φωτοβολταϊκά στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1100 MWp (και συνολικά 3834 MWp).
Οι μικρές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα είναι όχι μόνο εφικτές αλλά και αναγκαίες αν θέλουμε να αυξήσουμε επιτέλους τις ΑΠΕ στη χώρα μας.
Το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να καταλάβει πως το εισόδημα από την ηλιακή ενέργεια δεν πρέπει να θεωρείται εισόδημα από επιχείρηση (άνοιγμα βιβλίων, κλπ) αλλά μπορεί να θεωρείται όπως το είσόδημα από ενοικίαση ακινήτων και να φορολογείται παρόμοια. Επίσης η ΔΕΗ (και η ΡΑΕ πρέπει να πιέσει για αυτό) πρέπει να διευκολύνει τη διασύνδεση μικρών οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων και οι σχετικές διαδικασίες θα πρέπει να απλοποιηθούν.
Σχόλιο συντάκτη : To συγκεκριμένο ιστολόγιο , δυστυχώς , σταμάτησε τα άρθρα του τον Ιούνιο 2009 . Αξίζει τον κόπο να το επισκεφτείτε γιατί τα άρθρα του διαθέτουν πολλά τεχνικά στοιχεία.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου