52. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΟΝΩΣΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ, ΜΕΡΟΣ Α'

Μας έστειλε ο εκπαιδευτικός κ. Χαλικόπουλος μια δεύτερη σειρά βίντεο που αφορά την αντίσταση μόνωσης (μεταξύ φάσης και γης) γραμμής σε εκπαιδευτική πινακίδα. Η συγκεκριμένη μέτρηση πραγματοποιήθηκε σε μια γραμμή πριζών (Β16 ασφάλεια στον πίνακα).
Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο η μέτρηση έγινε στην πρίζα , έχοντας "ανεβασμένη" μόνο την ασφάλεια της γραμμής :Η ένδειξη (>999 MV) βρίσκεται πάνω από τα όρια μέτρησης της αντίστασης μόνωσης που μετρά το συγκεκριμένο πολυόργανο. Δηλαδή πρόκειται για ιδανική αντίσταση μόνωσης μεταξύ φάσης και γης.

Συνεχίσαμε σε δεύτερη μέτρηση , ανεβάζοντας απλά το πλήκτρο του Δ.Δ.Ρ του πίνακα :
Όπως φαίνεται , κατά τη διάρκεια της μέτρησης άναψε το λαμπάκι της αντίστοιχης φάσης και η  μετρούμενη τιμή "έπεσε" στα 0,93 ΜΩ. Ωστόσο και αυτή η τιμή θεωρείται αποδεκτή (αν και οριακή).
Όπως αντιλαμβάνεστε την τιμή επηρέασε το ενδεικτικό λαμπάκι.

Στην τρίτη μέτρηση αποσυνδέσαμε τους αγωγούς φάσης και προστασίας από ασφάλεια και μπάρα πίνακα αντίστοιχα, και δοκιμάσαμε με τους αγωγούς στον "αέρα" :Μας έδειξε πάλι ιδανική αντίσταση μόνωσης (> 999 ΜΩ).


Σχόλιο συντάκτη: Αντίστοιχες εκπαιδευτικές προσπάθειες θα προβάλλονται πάντα από το ιστολόγιό μας . Αυτό θα ισχύει για κάθε επίπεδο εκπαιδευτικής βαθμίδας ( δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια ) .

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κώστας
Μπράβο στο δάσκαλο

Δημοσίευση σχολίου