128. ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΗΞΕΩΣ

Οι κυλινδρικές ασφάλειες τήξεως τοποθετού- νται σε ασφαλειοθήκες που επιτρέπουν ασφάλιση -απασφάλιση κυκλώματος χωρίς κίνδυνο για το χειριστή. Γι'αυτό και θεωρούνται από πολλούς, προτιμότερη λύση από τις ασφάλειες (DO) Neozed - (D) Diazed (κλασσικά φυσίγγια).

Οι κυλινδρικές ασφάλειες τήξεως εμφανίζονται στο εμπόριο με δύο αριθμούς. Ο πρώτος αριθμός δηλώνει τη διάμετρο της ασφάλειας και ο δεύτερος δηλώνει το μήκος της. Και οι δύο αριθμοί εκφράζονται σε mm (χιλιοστά).
Στο διπλανό πίνακα εμφανίζονται οι τυποποιημένες διαστάσεις εμπορίου και η αντίστοιχισή τους με τις πραγματικές διαστάσεις της εκάστοτε ασφάλειας.


Εδώ μπορείτε να βρείτε ένα συνοπτικό κατάλογο όλων των τύπων ασφαλειών τήξης που υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο.


2 σχόλια:

Γιώργος Σαρρής είπε...

Επισήμανση: Οι ασφάλειες τήξεως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για λειτουργικό χειρισμό με βάση την παράγραφο 537.5.3 του ΕΛΟΤ HD 384. Εκτός από τους βασικούς σκοπούς προστασίας για τους οποίους εγκαθίστανται μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν διατάξεις απομόνωσης με βάση την παράγραφο 537.2.4 του προτύπου. Με εκτίμηση, Γιώργος Σαρρής

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ είπε...

Διορθώσαμε την διατύπωση για να είμαστε σαφέστατοι. Εννοείται ότι η ασφάλεια δε χρησιμοποιείται για λειτουργικό χειρισμό. Ευχαριστούμε για την επισήμανσή σας.

Δημοσίευση σχολίου