141. ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΕΔΑΦΟΥΣ

Οι διπλανές φωτογραφίες ανήκουν στη διπλωματική εργασία του φοιτητή ΕΜΠ Καρακίτσιου Ιωάννη με τίτλο " Επίδραση βελτιωτικών υλικών εδάφους στη χρονική μεταβολή της αντίστασης γείωσης κατακόρυφων ηλεκτροδίων" και αφορούν το πειραματικό κομμάτι της.

Χρησιμοποιήθηκαν 6 διαφορετικά βελτιωτικά υλικά εδάφους τα οποία τοποθετήθηκαν σε χώρους τοποθέτησης των ηλεκτροδίων γείωσης μέσα σε αστικό περιβάλλον (στον περιβάλλοντα χώρο της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου).
Για παράδειγμα, το συγκεκριμένο ηλεκτρόδιο γείωσης το βλέπετε να έχει καλυφθεί πλήρως από το βελτιωτικό υλικό (μπετονίτης) κατά την πρώτη μέρα της μέτρησης .

Στο τέλος των μετρήσεων το βελτιωτικό υλικό (μπετονίτης) έχει πλήρως απορροφηθεί από το έδαφος.

Ιδιαίτερα αξιόλογα είναι τα διαγράμματα που προκύπτουν σχετικά με την διακύμανση της τιμής αντίστασης γείωσης στα διάφορα βελτιωτικά υλικά εδάφους σε όλη τη διάρκεια των πειραματικών μετρήσεων .






Παρατήρηση : Στο κεφάλαιο 2 της διπλωματικής εργασίας με τίτλο : Ειδική αντίσταση εδάφους μπορείτε να βρείτε επιπλέον πληροφορίες, σχετικές με τα θέματα που αναπτύξαμε στα τεχνικά μας άρθρα 138 -140.

Ακολουθεί η συγκεριμένη διπλωματική εργασία η οποία αφιερώνει, αρκετές σελίδες της, στις πειραματικές μετρήσεις και τα συμπεράσματά τους:
Διπλωματική 2
Για τη διευκόλυνσή σας δείτε το σε πλήρη οθόνη (fullscreen).

Σχόλιο συντάκτη : Στην ιστοσελίδα της ΕΛΕΜΚΟ υπάρχει αντίστοιχο εξειδικευμένο άρθρο με θέμα : Επικίνδυνες αντιλήψεις για τα βελτιωτικά της αντίστασης του εδάφους όπου δίνονται , αν και συνοπτικά , μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το σωστό τρόπο τοποθέτησης των βελτιωτικών εδάφους στο χώρο των ηλεκτροδίων γείωσης.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θάνος:
Έχετε κάποιο βελτιωτικό να μας προτείνετε; Στην εργασία δεν είδα κάποιο συγκεκριμένο χημικό βελτιωτικό του εμπορίου να αναφέρεται.

Δημοσίευση σχολίου