351. ΦΟΡΗΤΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ

Από το freepatents.blogspot.gr αναπαράγουμε το παρακάτω άρθρο : Μέχρι σήμερα οι περισσότερες ανεμογεννήτριες παρέμεναν στην περιοχή εγκατάστασής για όλο τον κύκλο ζωής τους, καθώς η...αποσυναρμολόγηση και η μεταφορά της μονάδας σε διαφορετικό σημείο δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Ωστόσο η εταιρεία Uprise Energy, με έδρα το Σαν Ντιέγκο, έρχεται να δώσει νέες προοπτικές στην μετάλλευση της αιολικής ενέργειας με την ανάπτυξη φορητής ανεμογεννήτριας που χωρά σε κοντέινερ και μεταφέρεται οπουδήποτε χωρίς να απαιτείται εξειδικευμένος εξοπλισμός.
Όταν μεταφερθεί στη νέα της περιοχή, η πρωτοποριακή ανεμογεννήτρια «Portable Power Center», ισχύος 50 kw, μπορεί να στηθεί μέσα σε λίγες ώρες από ένα και μόνο άτομο.
Μόλις εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία, η ανεμογεννήτρια μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο, να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή υδρογόνου ή ακόμα και για την αποθήκευση ενέργειας.
Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει επίσης είναι ότι το σύστημα μετατροπής ενέργειας που διαθέτει ενσωματώνει 40 καινοτομίες, μετατρέποντας με μεγαλύτερη αποδοτικότητα την αιολική ενέργεια σε ηλεκτρικό ρεύμα.
Ειδικότερα, χάρη στο «έξυπνο» σύστημα που διαθέτει, η φορητή ανεμογεννήτρια παρακολουθεί συνεχώς τις αλλαγές του καιρού και προσαρμόζεται για την καλύτερη αξιοποίηση του αιολικού δυναμικού.
Ένα από τα βασικά της πλεονεκτήματα είναι ότι μπορεί να περιστραφεί 360 μοίρες, ενώ προσαρμόζει την κλίση και την ταχύτητα των πτερυγίων ανάλογα με τους ανέμους.
Μάλιστα όταν οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί, ο υπολογιστής χαμηλώνει αυτόματα τον ιστό για την αποφυγή των ζημιών.
Δείτε το video με τη φορητή ανεμογεννήτρια:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου