193. ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ - TRACKER (ΑΠΟ www.oleng.eu)

Στην ιστοσελίδα www.oleng.eu υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο "Ρεύμα Παντού Χωρίς ΔΕΗ! Ρευματοδότηση κατοικιών με φωτοβολταϊκά - Τracker"

Τώρα μπορείτε να έχετε ρεύμα όπου και αν βρίσκεστε. Το γραφείο μας κατασκευάζει αυτόνομα συστήματα με χρήση φωτοβολ- ταϊκών και ανεμογεννητριών τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσετε τις ανέσεις που προσφέρει ο ηλεκτρισμός στις ημέρες μας, χωρίς να έχετε ανάγκη τη ΔΕΗ. Τέτοια αυτόνομα συστήματα έχουμε ήδη κατασκευάσει αρκετά τόσο στο Νομό Ηλείας όσο και στο Νομό Αρκαδίας. Δείτε μερικά από τα φωτοβολταϊκά συστήματα που έχουμε κατασκευάσει :

Ρευματοδότηση κατοικίας στην Κρέστενα
Δίνουμε λύση στην ρευματοδότηση κατοικιών χωρίς ΔΕΗ. Συγκεκριμένα κατασκευάσαμε φωτοβολταϊκό σύστημα για την ρευματοδότηση κατοικίας σε περιοχή έξω από την Κρέστενα Ηλείας. Το σύστημα περιλαμβάνει :

1) Φωτοβολταϊκά πάνελ (Conergy- μονοκρυσταλλικά)
2) Τράκερ, ήτοι περιστρεφόμενη βάση των πάνελ που στρέφεται προς τον ήλιο
3) Μπαταρίες βαθέως κύκλου για αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας
4) Αντιστροφέα (inverter) ισχύος 5kW
5) Φορτιστές μπαταριών (προηγμένης τεχνολογίας mppt)
6) Εφεδρική ηλεκτρογεννήτρια πετρελαίου


Το παραπάνω σύστημα καλύπτει χειμώνα-καλοκαίρι τις ανάγκες μιας κατοικίας 95 τμ. Το σύστημα είναι από τα ελάχιστα, (ίσως και μοναδικό) στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί tracker για να ρευματοδοτήσει ένα σπίτι. Τα tracker είναι μεταλλικές βάσεις των πάνελ οι οποίες περιστρέφονται ώστε τα πάνελ να είναι συνεχώς στραμμένα κάθετα στον ήλιο. Για παράδειγμα το πρωί είναι στραμμένα προς την ανατολή, το μεσημέρι στο νότο και το απόγευμα προς τη δύση. Λόγω αυτής της κίνησής τους αυξάνουν την απόδοση σε ενέργεια μέχρι και 40%. Συνήθως τα tracker χρησιμοποιούνται στα φωτοβολταϊκά πάρκα.

Το υπόλοιπο άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Σχόλιο συντάκτη : Ιδιαίτερα χρήσιμο το συγκεκριμένο έργο ειδικά σε απομακρυσμένες κατοικίες. Το άρθρο υποστηρίζεται και από βίντεο.

2 σχόλια:

Μηχανικος φωτοβολταΐκων είπε...

Ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια. Ειμαι ο μηχανικος που συνεταξα το αρθρο για τα αυτονομα φωτοβολταΐκα για σπιτια

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ είπε...

Όποτε θελήσετε μπορούμε να δημοσιεύσουμε και άλλα άρθρα σας.
Η διαχειριστική ομάδα ehe-greece.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου