172. ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ N. ΓΕΩΡΓΙΑΚΟ)

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας στάλθηκε το παρακάτω άρθρο με τίτλο "Τα φώτα της κρίσης" γραμμένο από τον κ. Νίκο Γεωργιάκο:

Το τι σημαίνει κρίση είναι κάτι που δε χρειάζεται να ψάξεις σε λεξικό για να μάθεις. Το βιώνουμε συνεχώς προσπαθώντας να περισώσουμε τα ευχάριστα κομμάτια της καθημερινότητας μας. Η αισθητική ωστόσο αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πιο έξυπνη από το «τέρας».

Παρακάτω, θα δούμε λοιπόν κάποιες οικονομικές προτάσεις φωτισμού που δε στερούνται όμως καλαισθησίας.


1. Σύνθεση φωτιστικών :
Μία καλή λύση για το σαλόνι, αποτελούν οι συνθέσεις από 2, 3, ή 4 φωτιστικά - μονόφωτα χαμηλού κόστους. Από την ίδια παροχή ρεύματος δίνουμε ρεύμα σε διπλανές θέσεις και κρεμάμε σε διαφορετικά ύψη μικρά μονόφωτα. Αποτέλεσμα: Ένα όμορφο και οικονομικό πολύφωτο σε διαστάσεις που έχουμε ορίσει εμείς.

2. Φωτιστικό οροφής & τραπεζαρίας :
Επιλέξτε ένα λευκό φωτιστικό οροφής (ίδιο χρώμα με το ταβάνι) που να δέχεται 3 ή περισσότε- ρες λάμπες οικονομίας με μεγάλο ντουί (Ε27) για στο σαλόνι.Παράλληλα, δώστε προσοχή σε ένα φωτιστικό τραπεζαρίας που θα κρεμαστεί ακριβώς πάνω από το τραπέζι και σε ύψος περίπου 1,10 εκατοστά πάνω από αυτό.

3. Όχι απομιμήσεις. Ναι στοκ :
Για να ξεχωρίσετε , αποφύγετε λύσεις απομιμήσεων επώνυμων φωτιστικών ή και φτηνά φωτιστικά που πωλούνται σε αλυσίδες καταστημάτων. Εκτός του ότι όλοι θα γνωρίζουν το κόστος τους, θα υποβαθμίσουν και τα καλά στοιχεία της διακόσμησής σας.

Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε :
Τα φωτιστικά αν και μπαίνουν τελευταία στο χώρο μας, αποτελούν ένα από τα πιο βασικά στοιχεία που εξετάζουν οι έμπειροι διακοσμητές!

Σχόλια συντάκτη :
1) Το συγκεκριμένο άρθρο θα επιθυμούσαμε να έχει ακόμα περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες. Στα θέματα φωτισμού υπάρχουν πολλές δυνατότητες επιμέρους ανάλυσης.
2) Ο συγκεκριμένος διακοσμητής - τεχνικός φωτισμού διατηρεί e-shop φωτιστικών σωμάτων: www.clickonlights.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η λύση "σύνθεσης φωτιστικών".
Πραγματικά σε εντυπωσιάζει το αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χρήσιμο άρθρο για τέτοιους καιρούς.

Δημοσίευση σχολίου