167. ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ WWF (www.energypress.gr)

Αναδημοσιεύουμε από το δημοσιογραφικό ενημερωτικό portal για την ενέργεια, www. energypress.gr το άρθρο με τίτλο : WWF: 90+1 τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα

Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά περισσότερους από 90 έξυπνους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα τόσο στο σπίτι σας όσο και στις καθημερινές σας μετακινήσεις με το αυτοκίνητο προτείνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς μέσα από το νέο συνοπτικό «Οδηγό Εξοικονόμησης Ενέργειας: Όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήμα».




Σε καιρούς οικονομικής κρίσης η εξοικονόμηση ενέργειας αναδεικνύεται ως πρώτη προτεραιότητα. Όχι μόνο για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών, αλλά κυρίως για τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών κάθε νοικοκυριού. To WWF Ελλάς στο πλαίσιο της εκστρατείας Eco2nomy, η οποία υποστηρίζεται από τον όμιλο Eurobank EFG, δημιούργησε ένα συνοπτικό οδηγό με συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας που αφορούν τέσσερις βασικούς τομείς της καθημερινότητας: ρύθμιση θερμοκρασίας χώρων και νερού, φωτισμός, χρήση ηλεκτρικών συσκευών και μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Για καθέναν από αυτούς τους τομείς προτείνονται τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας μηδενικού κόστους, ενώ για όσες δράσεις απαιτείται επένδυση χρημάτων υπολογίζεται και ο χρόνος απόσβεσής τους.

Η εφαρμογή των όσων προτείνονται στον Οδηγό Εξοικονόμησης θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στα οικονομικά μεγέθη κάθε νοικοκυριού. Η Θάλεια Καραγεώργου, Οικονομολόγος από το Μαρούσι Αττικής, αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη για αυτό.

Το υπόλοιπο άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ
Ο οδηγός WWF βρίσκεται στο αριστερό τμήμα της ιστοσελίδας στα Συνοδευτικά αρχεία.

Σχόλια συντάκτη :
1) Ο συγκεκριμένος οδηγός εστιάζει στην εξοικονόμηση χρημάτων δίνοντας πολλές χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών στο σπίτι.
2) Στην ιστοσελίδα http://exoikonomisi.ypeka.gr/Portals/1/exikonomisi_app/exoikonomisi.htm μπορεί ο κθένας να κάνει εκτίμηση της ενεργειακής απόδοσης του σπιτιού του με τη βοήθεια μιας πολύ ενδιαφέρουσας και απλής εφαρμογής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου