ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ Κ. ΣΑΡΡΗ

Αγαπητοί ερευνητές ηλεκτρολόγοι, παρακολουθώ με προσοχή την προσπάθεια σας για την διοργάνωση του μήνα για την ηλεκτρική ασφάλεια την οποία θεωρώ ιδιαίτερα θετική.
Θα μου επιτρέψετε όμως μερικές καλοπροαίρετες επισημάνεις:
-Οι στόχοι της καμπάνιας θα πρέπει κατά την άποψη μου να γίνουν σαφέστεροι. Ποιος μήνας; Ποιες δραστηριότητες; Από ποιους; Με τι πόρους; Με ποια προτεραιότητα; Είναι μια βάση αυτά που έχετε γράψει, αλλά χρειάζονται συγκεκριμενοποίηση. Για παράδειγμα: Ένα άρθρο για ασφάλεια στις οικιακές εγκαταστάσεις. Ένα άρθρο για εγκαταστάσεις σε χώρους συνάθροισης κοινού, ένα έντυπο γενικής ενημέρωσης κλπ. Όλα αυτά θα πρέπει να έχουν μια κοινή γλώσσα – ορολογία, μια παρόμοια δομή – εικόνα, λογότυπο κλπ. Κάποιος θα πρέπει να ορίσει κατευθυντήριες γραμμές.
-Διατηρώντας την ανωνυμία σας αφήνετε κατά την γνώμη μου να δημιουργούνται ερωτηματικά και αμφιβολίες που δεν είναι ενισχυτικά για μια τέτοια προσπάθεια. Μην ξεχνάμε ότι η καχυποψία είναι βασικό γνώρισμα των καιρών.
Διαβλέπω δυσκολίες λόγω της ανωνυμίας σας για ένα τέτοιο γενικής κάλυψης θέμα όπως η καμπάνια αυτή. Για παράδειγμα, θα μπορέσει να προκύψει μια παραγωγική συνεργασία μεταξύ μιας επώνυμης ομοσπονδίας ή επαγγελματικής ένωσης με μια ομάδα που δεν δίδει σαφή στοιχεία ταυτότητας;

Αυτά πάντα καλοπροαίρετα και με κοινό στόχο την ενημέρωση όσων εμπλέκονται με τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.
Συνεχίζοντας με θετική σκέψη και διάθεση σας στέλνω ένα ενημερωτικό για τους καταναλωτές που είχα δημιουργήσει για την νέα ΥΔΕ και το οποίο πιστεύω ότι συνδέεται με την ενημερωτική αυτή σας προσπάθεια .
Καλή επιτυχία, καλή δύναμη,
Γιώργος Σαρρής

Η απάντησή μας:
Αγαπητέ κ. Σαρρή :
1) Εμείς εμφανίσαμε μια ιδέα στο ιστολόγιο μας ( με βάση μια πρόταση που ήδη υφίσταται στο εξωτερικό) σχετικά με τον Εθνικό μήνα Ηλεκτρικής ασφάλειας θέτοντας την σε κρίση και βάζοντας τους φίλους που μας διαβάζουν στην θέση του συνεργάτη . Τόσο ο χρόνος υλοποίησης του , όσο και οι δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν είναι σε ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ. Συνεχώς προτρέπουμε τους αναγνώστες να μας δώσουν ιδέες πάνω σε όλα τα διαδικαστικά θέματα που και σεις αναφέρετε στις παρατηρήσεις σας. Επομένως οι κατευθυντήριες γραμμές θα τεθούν από τις ΑΠΟΨΕΙΣ των φίλων που πρέπει να μας γράψουν σε πρώτη φάση στην κοινότητα του Facebook και σε δεύτερη στο ιστολόγιο που ετοιμάζουμε ειδικά για το λόγο αυτό.
2) Όσον αφορά την ανωνυμία μας είναι μια συνειδητή επιλογή που έχουμε τηρήσει χωρίς ΕΞΑΙΡΕΣΗ εδώ και ενάμιση χρόνο στο ιστολόγιο μας. Γνωρίζοντας πολλά για τα ηλεκτρολογικά δρώμενα της χώρας μας, τα μέλη της διαχειριστικής ομάδας αποφάσισαν (στο πρόσφατο παρελθόν) να συνεχίσουν να διατηρούν ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ για όσο καιρό υφίσταται αυτό το ιστολόγιο. Εξάλλου όπως κατ' επανάληψη έχουμε τονίσει δεν διεκδικούμε εύσημα και δάφνες για την πρόταση του Εθνικού μήνα Ηλεκτρικής Ασφάλειας. Αν οι ομοσπονδίες ή οι φορείς που ξέρουμε ότι είδαν αυτή την πρόταση θέλουν να τη ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ αυτό εμάς δε μας ενοχλεί καθόλου. Εμείς ΣΤΟΧΟ έχουμε να δημιουργήσουμε ΤΡΑΠΕΖΑ ΥΛΙΚΟΥ που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι' αυτό το σκοπό.
3) Εξάλλου (χαριτολογώντας το γράφουμε αυτό) αν κάποιος δει τη συμμετοχή σας στα άρθρα μας ΑΝΕΤΑ μπορεί να θεωρήσει ότι είστε μέλος της ομάδας μας. Τουλάχιστον για σας και τον κ. Σαλευρή έχουμε ακούσει και αυτή την άποψη η οποία όπως και σεις γνωρίζετε ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
4) Εμείς δεν έχουμε τους πόρους για να διοργανώσουμε μια τέτοια προσπάθεια ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ .Ακόμη και αν το θέλαμε, ΠΡΑΚΤΙΚΑ αυτό δε μπορεί να συμβεί. Άρα αυτός ο μήνας μπορεί να υλοποιηθεί εφόσον αγκαλιαστεί από ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι μπορεί να γίνει εφικτό και επειδή ξέρουμε ότι ένα σημαντικό κομμάτι των ηλεκτρολόγων δε διαθέτει το χρόνο να φτιάξει υλικό που θα υποστηρίξει τον Εθνικό μήνα Ηλεκτρικής Ασφάλειας εστιάζουμε την προσπάθεια μας σ' αυτό. ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΛΙΚΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ.
5) Σας ευχαριστούμε κ. Σαρρή για το υλικό που μας στείλατε. Συνεχίστε να το κάνετε. Σύντομα θα το δημοσιεύσουμε.
6) Περιμένουμε απ' όλους τους φίλους να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία του Εθνικού Μήνα  Ηλεκτρικής Ασφάλειας η οποία είναι προσωρινή στις ιστοσελίδες και τα ιστολόγια τους (με τη μορφή banner).

H διαχειριστική ομάδα ehe-greece.blogspot.gr.

1 σχόλια:

Σαλευρής Αντώνιος είπε...

Επειδή αναφέρθηκε το όνομά μου στο παραπάνω σχόλιο, αυτό που με ενθουσιάζει στο Blog σας είναι ακριβώς αυτό που αναφέρατε "Εμείς ΣΤΟΧΟ έχουμε να δημιουργήσουμε ΤΡΑΠΕΖΑ ΥΛΙΚΟΥ".
Ο καθένας μας: μπορεί να ανεβάσει υλικό, κρίνει το υλικό που ανεβάζετε, το σχολιάζει, βλέπουμε την υπογραφή του, μπορούμε να κάνουμε chat και βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ BLOG ήτοι Ιστοχώρος. Όλα τα άλλα είναι προσωπικές σελίδες.
Προσωπικά, το τονίζω Προσωπικά, η ανωνυμία σας με ενθουσιάζει.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ συνεχίστε αυτό που κάνετε και την ενημέρωση που μας προσφέρεται ΑΝΩΝΥΜΑ!
Υ.Γ. Πολλές φορές με έχετε χαρακτηρίσει ως Ερευνητή. Μεγάλη λέξη, λυπάμαι αλλά επειδή έχω το "γνώθι σαυτόν" και επειδή πατάω στη γη, είμαι ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ.
Με εκτίμηση
Σαλευρής Αντώνιος

Δημοσίευση σχολίου