EMAIL ΑΠΟ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΑΡΡΗ

Λάβαμε ένα πολύ ενδιαφέρον email από τον κ.Σαρρή, το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο :
Σχετικά με το άρθρο σας 240, ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ RCD, θα πρέπει να σας επισημάνω ότι με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA) με αριθ. ΦΑ’ 50/12081/642 της 26/07/2006 στο ΦΕΚ 1222 της 05.09.2006, επιβάλλεται η υποχρέωση εγκατάστασης διατάξεων διαφορικού ρεύματος (ΔΔΡ) με IΔΝ <= 30 mA για την κάλυψη όλων των κυκλωμάτων ισχύος σε παλιές και νέες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις (ΕΗΕ) σαν πρόσθετη προστασία από ηλεκτροπληξία. Επομένως η προτροπή σας για χρήση ΔΔΡ με με IΔΝ = 300 mA για κάλυψη κυκλωμάτων ισχύος ελληνικών ΕΗΕ αντίκειται στην παραπάνω Νομοθεσία. Πρέπει να λάβετε επίσης υπόψη ότι ΔΔΡ με IΔΝ > 30 mA προστατεύουν μόνο από πυρκαγιά, όχι από ηλεκτροπληξία. Με εκτίμηση και πολλές ευχές για καλή δύναμη στην προσπάθεια ενημέρωσης που κάνετε, Γιώργος Σαρρής.

Η απάντηση από τη διαχειριστική ομάδα: 

Αγαπητέ κ. Σαρρή έχετε δίκιο στα γραφόμενα σας. Η φωτογραφία του άρθρου 240 δεν είναι από ελληνική πηγή. Επιπλέον θα πρέπει να ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ότι δεν προτρέπουμε κανένα να εφαρμόσει αυτή την συνδεσμολογία. Αν αυτό προκύπτει από το άρθρο ζητούμε ΣΥΓΝΩΜΗ και θα το τροποποιήσουμε ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες. 
Το θέμα της επιλογικής συνεργασίας των RCD θα το αναπτύξουμε σε επόμενη ανάρτησή μας χρησιμοποιώντας σχέδια γνωστών εταιρειών (η φωτογραφία αυτή αποτελεί υλικό για επόμενο άρθρο και προδημοσιεύτηκε για να φανεί ένας τρόπος επιλογικής συνεργασίας RCD που χρησιμοποιείται στο εξωτερικό). Ευχαριστούμε για τις υποδείξεις σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου