281. ΠΡΙΖΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Με email μας ήρθαν οι παρακάτω φωτογραφίες μαζί με σχετική επισήμανση: Αγαπητό ehe-greece πρόσφατα ανακάλυψα το τεχνικό σας ιστολόγιο και γι' αυτό σας στέλνω τώρα φωτογραφίες του μπάνιου στο σπίτι μου (εγκατάσταση επταετίας). Όπως φαίνεται (στη φωτό) η πρίζα στα δεξιά (όπως το βλέπετε) του νιπτήρα θεωρώ ότι βρίσκεται πολύ κοντά του. Δεν απέχει πολύ από τη μπανιέρα (περίπου 1 1/2 μέτρο).
Επιπλέον στο μικρό αυτό μπάνιο (περίπου 6 τετραγωνικά) υπάρχει και δεύτερη πρίζα στην οποία συνδέω το πλυντήριο (απέχει από την πρώτη πρίζα περίπου 1 μέτρο). Αναρωτιέμαι αν είναι σωστό να υπάρχουν οι πρίζες αυτές (οι οποίες κατά τα άλλα μια χαρά εξυπηρετικές είναι) στο χώρο αυτό επειδή διάβασα κάτι σχετικό (σε παλιότερο άρθρο σας) με ζώνες στο μπάνιο. Ν' αναφέρω επίσης ότι οι πρίζες είχαν καπάκια τα οποία (στη διετία πάνω) χάλασαν. 

Δηλαδή οι πρίζες βρίσκονται σ' αυτή την κατάσταση περίπου 5 χρόνια. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα από τις πρίζες αυτές.  

Σχόλιο συντάκτη: Εμείς απαντήσαμε ήδη στο συγκεκριμένο αναγνώστη μας. Ποια είναι η δική σας άποψη;

1 σχόλια:

Χαράλαμπος Μικές είπε...

Είναι σφάλμα να τοποθετούνται οι ρευματοδότες κοντά σε πηγές υγρασίας. Το ασφαλέστερο είναι να βρίσκονται στην πιο απομακρυσμένη πλευρά και να τροφοδοτούνται από Δ.Δ.Ε. (ρελέ διαρροής) γραμμής. Τα πλαίσια των ρευματοδοτών πρέπει να αλλαχτούν με νέα, και ΙΡ 44.
Παραθέτω έναν σύνδεσμο με μια φωτό που εξηγεί τις ζώνες σε ένα λουτρό.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=416762148359738&set=a.416758875026732.85281.267604879942133&type=3&theater

Δημοσίευση σχολίου