328. ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;)

Στη διπλανή φωτογραφία βλέπετε το λογότυπο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΗΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ που θέσπισε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ESFI, ο οποίος δημιούργησε υλικό που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας στην περιοχή του με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ηλεκτρικής ασφάλειας. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .
Λαμβάνοντας αυτό υπόψη και με δεδομένη τη δυσχερή θέση του κλάδου στη χώρα μας λόγω της κρίσης ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ αντίστοιχα τη δημιουργία ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (αφίσες, τρικάκια , παρουσιάσεις powerpoint, βίντεο ,άρθρα , φωτογραφικό υλικό  κ.τ.λ.) ώστε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΗΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Ο μήνας αυτός μπορεί να πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2013 ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος οργάνωσης και μπορεί να γίνει με δράσεις ανεξάρτητες μεταξύ τους σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Οι δράσεις αυτές δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται κάτω από τον ίδιο φορέα αλλά να συντελούν στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και μπορούν να πραγματοποιούνται είτε σε κλειστούς χώρους με τη μορφή ημερίδων (σωματεία, αίθουσες συνεδριάσεων, πολιτιστικά κέντρα) με τη βοήθεια (όπου αυτό είναι δυνατό) των τοπικών φορέων είτε με συνεντεύξεις σε τοπικά ραδιόφωνα , τηλεοράσεις και εφημερίδες.

ΚΑΛΟΥΜΕ: ΠΟΣΕΗ, ΕΕΤΕΜ , Συνδέσμους και σωματεία Ηλεκτρολόγων (ενεργών και συνταξιούχων), Σωματεία Εμπόρων ηλεκτρολογικού υλικού , Έλληνες ερευνητές όπως τους κ.κ. Σαρρή, Σαλευρή ,Τουλόγλου , Αντωνόπουλο, Κάππο και όποιον άλλο τυχόν μας διαφεύγει να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης εκπαιδευτικούς και μαθητές - φοιτητές Επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών, ΙΕΚ , ΚΕΚ, ΤΕΙ , ΑΕΙ να βοηθήσουν κι αυτοί.

Εμείς από την πλευρά μας θα προβάλλουμε συνεχώς κάθε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Περιμένουμε τα σχόλια σας γι' αυτή μας την πρόταση.

Σχόλιο συντάκτη : Παρακαλούμε να αναδημοσιευθεί το κείμενο αυτό από SITE και ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ηλεκτρολογικού ενδιαφέροντος  και από τα social media (Facebook ,Twitter) ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ.

4 σχόλια:

ElectrologY είπε...

Έτοιμο στο site μου http://electrology.mysch.gr/, στο προφίλ μου στο FB και στις ομάδες που συμμετέχω.
Ποιος το οργανώνει όμως αυτός;
Που είναι το σημείο συνάντησης (το διαδικτυακό) για ανταλλαγή απόψεων και συντονισμό της δράσης;

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ είπε...

Προτείνουμε να δημιουργηθεί ένα site ή ιστολόγιο όπου θα μπορούν όλοι όσοι επιθυμούν να ανεβάζουν υλικό. Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον μπορούμε διαδικτυακά να φτιάξουμε μια κοινή προσπάθεια. Προς το παρόν μπορείς να χρησιμοποιείς το chat μας ως προσωρινό δίαυλο επικοινωνίας και συντονισμού δράσης. Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση σου.

Επιστημονικά και Εκπαιδευτικά Ηλεκτρολογικά Νέα / Στέφανος Τουλόγλου είπε...

Αγαπητοί φίλοι

Πραγματικά θεωρώ πως η προτασή σας για τον Εθνικό Μήνα Ηλεκτρικής Ασφάλειας - με την κατάλληλη οργάνωση - μπορεί να αποτελέσει μια τομή στα ηλεκτρολογικά δρώμενα της χώρας μας.

Συγχαρητήρια, και πάντα τέτοια ...

Από την πλευρά μου, τίθεμαι στη διάθεσή σας εκεί που πιστεύετε πως μπορώ να φανώ χρήσιμος.

Στέφανος Τουλόγλου

Γιάννης Αληφραγκής είπε...

θελω και εγω να βοηθησω

Δημοσίευση σχολίου