363. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΕΗΕ

Βρήκαμε στο site του κ. Σαρρή άρθρο που αναφέρεται στο φυλλάδιο που εκδόθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο ανάπτυξης Χαλκού.
Στα πλαίσια μιας Ευρωπαϊκής δράσης, με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (ΕΙΑΧ) και με την υποστήριξη του ΔΕΔΔΗΕ γίνεται μια ενημερωτική προσπάθεια με βασικό σκοπό την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για συστηματικούς ελέγχους – επανελέγχους των οικιακών ηλεκτρικών τους εγκαταστάσεων.
Η ενημερωτική αυτή προσπάθεια έχει σαν τελικό στόχο την μείωση ηλεκτροπληξιών και πυρκαγιών από ηλεκτρικά αίτια στις ελληνικές κατοικίες. Μέρος της ενημερωτικής αυτής προσπάθειας είναι και ένα ενημερωτικό έντυπο για τους καταναλωτές με τίτλο ''ΕΛΕΓΞΑΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ;''
To φυλλάδιο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...

362. ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΩ ΛΑΜΠΑΣ LED

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα perierga.gr η ημέρα που θα είναι εφικτή η παροχή σύνδεσης ασυρμάτου Ίντερνετ μέσω του φωτός μίας λάμπας (Li-Fi) βρίσκεται πλέον πιο κοντά, όπως αναφέρουν κινέζοι επιστήμονες…
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Xinhua News, ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Φουντάν της Σαγκάης ανέπτυξαν μία λάμπα με ενσωματωμένα μικροτσίπ τα οποία έχουν τη δυνατότητα παροχής ταχυτήτων που αγγίζουν τα 150 megabits per second. Κατά την Τσι Ναν, καθηγήτρια τεχνολογίας πληροφορικής, μία και μόνο λάμπα LED του ενός watt είναι επαρκής για να συνδέσει τέσσερις υπολογιστές στο Ίντερνετ χρησιμοποιώντας, αντί για τα «συμβατικά» ραδιοκύματα, το φως της ως μέσο μεταφοράς δεδομένων.
Η Τσι ηγείται της ομάδας, η οποία περιλαμβάνει επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνικής Φυσικής της Σαγκάης, της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών. Το Li-Fi θεωρείται ένα από τα πιο φιλόδοξα και πολλά υποσχόμενα «στοιχήματα» του κοντινού μέλλοντος, καθώς θα διευκολύνει σε τεράστιο βαθμό την πρόσβαση στο Ίντερνετ, επιτρέποντας παράλληλα πολύ υψηλότερες ταχύτητες.
Δέκα κιτ Li-Fi θα επιδειχθούν στο China International Industry Fair, το οποίο θα αρχίσει στις 5 Νοεμβρίου στη Σαγκάη.
Το υπόλοιπο άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...

361. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Η διπλανή φωτογραφία αντιστοιχεί σε ένα νέο site που έρχεται με τη σειρά του να ενημερώσει για τα ηλεκτρολογικά δρώμενα τους έλληνες τεχνικούς και όχι μόνο.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Το site μπορείτε να το επισκεφθείτε από εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...

360. LUXOΔΕΝΤΡΟ

Δέντρα που φωσφορίζουν και που μια μέρα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις λάμπες φωτισμού στους δρόμους αναπτύσσουν τρείς ερευνητές από την Καλιφόρνια.
Η πρωτοβουλία τους ονομάζεται «Πρόγραμμα: φυτά που φωσφορίζουν» και συνίσταται στη μεταφορά φθοριζόντων γονιδίων, που συναντάμε για παράδειγμα στις πυγολαμπίδες, στα φυτά έτσι ώστε να λάμπουν στο σκοτάδι. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι μια μέρα η τεχνική τους θα μπορεί να εφαρμοστεί σε δέντρα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τους συμβατικούς λαμπτήρες. Τόσο οι πυγολαμπίδες όσο και τα σκουλήκια που φωσφορίζουν παράγουν τη λεγόμενη βιοφωταύγεια.
Η βιοφωταύγεια είναι η φυσική διαδικασία κατά την οποία τα έντομα παράγουν φως από το σώμα τους. Το πρώτο βήμα της ερευνητικής ομάδας ήταν να αποσπάσει τη φθορίζουσα πρωτεΐνη «λουσιφεράση» από τα γονίδια πυγολαμπίδων ή βακτηρίων. Στη συνέχεια οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα λογισμικό που ονομάζεται «Μεταγλωτιστής Γονιδιώματος» ώστε τα φυτά να μπορούν να «διαβάσουν» τα γονίδια. Τα γονίδια διοχετεύονται σε υγρά αγροβακτήρια, τα οποία περιχύνονται στα φυτά. Τα αγροβακτήρια μεταφέρουν με ευκολία τα φθορίζοντα γονίδια στα φυτά, τα οποία αρχίζουν να φωσφορίζουν στο σκοτάδι.
Σχόλιο συντάκτη : Το υπόλοιπο άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

359. ΦΩΤΟ ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ

Η διπλανή φωτογραφία είναι από αυτό το λογαριασμό facebook.
Σύμφωνα με τις υποδείξεις του φωτογράφου κ. Χαλικόπουλου αποθηκεύστε την εικόνα και στη συνέχεια μεγενθύνετε για να δείτε το σημείο με τους αγωγούς στο παρτέρι. Εσείς τι βλέπετε;
Διαβάστε περισσότερα...