ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2013

Η διαχειριστική ομάδα των ιστολόγιων : ehe-greece.blogspot.gr  και 
autom-greece.blogspot.gr 

 εύχεται σε όλους σας:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

280. ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΕΑΣ Υ.Δ.Ε (ti-soft.com)

Στους παρακάτω συνδέσμους της εταιρείας ti-soft μπορείτε να βρείτε :
1. Συμπληρωμένο το έντυπο της νέας Υ.Δ.Ε
2. Συμπληρωμένο το έντυπο του πρωτοκόλλου ελέγχου κατά ΕΛΟΤ HD 384
3. Συμπληρωμένο το έντυπο της έκθεσης παράδοσης

Σχόλιο συντάκτη : Τα συγκεκριμένα links τα βρήκαμε εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...

279. ΚΩΔΙΚΕΣ ΙP ΚΑΤΑ IEC/ΕΝ 60529 (steftouloglou.blogspot.gr)

Στο ιστολόγιο steftouloglou.blogspot.gr μπορείτε να βρείτε ένα εμπεριστατωμένο άρθρο σχετικά με τους κώδικες που χρησιμοποιούνται διεθνώς για εξωτερικές επιρροές (στερεών και υγρών) και καθορίζονται από τον δείκτη IP (International Protection) οι οποίοι συμπληρώνονται από δυο πρόσθετα γράμματα.  

Σχόλιο συντάκτη: Το άρθρο περιλαμβάνει χρηστικούς πίνακες.
Διαβάστε περισσότερα...

278. ΚΑΛΩΔΙΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ - ΞΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ακολουθεί βίντεο από Esfi (Electrical Safety Foundation International) σχετικό με τη χρήση του καλωδίου επέκτασης σε μια Ε.Η.Ε. Δείτε προσεκτικά στο τελευταίο μέρος της παρουσίασης τις χρήσιμες συμβουλές που δίδονται (οι οποίες αφορούν και τις ηλεκτρικές εγκ/σεις στη χώρα μας).
Διαβάστε περισσότερα...

277. ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ

 update : Η παρουσίαση είναι από το Εργαστήριο Γενικής Ηλεκτροτεχνίας, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών  στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση κυκλωμάτων και οργάνων μέτρησης βρίσκεται εδώ. Αν και δεν γνωρίζουμε το εκπαιδευτικό ίδρυμα που συνέταξε τις συγκεκριμένες ασκήσεις οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι ιδιαίτερα επιμελημένο τόσο ως προς τα σχέδια όσο και ως προς την ανάλυση των κυκλωμάτων.  

Σχόλιο συντάκτη : Όσοι έχετε "ανεβάσει" αντίστοιχες παρουσιάσεις στο ίντερνετ ενημερώστε μας ώστε να τις κάνουμε γνωστές στο ευρύ κοινό.
Διαβάστε περισσότερα...

276. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ

Μια ιδιαίτερη διπλωματική εργασία του κ. Στοκίδη Ανδρέα που αναφέρεται αναλυτικά στις προδιαγραφές και τις αντίστοιχες δοκιμές ελέγχου που αφορούν τους ηλεκτρικούς πίνακες και βρίσκονται στο διεθνές πρότυπο IEC 62208 μπορείτε να την "κατεβάσετε" από εδώ.  
 
Σχόλιο συντάκτη: Πρόκειται για μια εμπεριστατωμένη μελέτη που συνοδεύεται από σχέδια και αναλυτικούς πίνακες.
Διαβάστε περισσότερα...

275. ΠΟΛΥΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ

Στην ιστοσελίδα users.sch.gr/panamichas/sxediaEHE.htm υπάρχει μια σειρά από πολυγραμμικά σχέδια για τα περισσότερα βασικά κυκλώματα που συναντάμε στην οικοδομή.  
Σχόλιο συντάκτη: Το συγκεκριμένο site είναι εκπαιδευτικό και καλύπτει ανάγκες του  εργαστηρίου Ε.Η.Ε (Ηλεκτρολογικός Τομέας) στο 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας.
Διαβάστε περισσότερα...

274. ΜΕΛΕΤΗ - ΣΧΕΔΙΑΣΗ Ε.Η.Ε (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)

Στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών) υπάρχει μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Δρ. Γ. Περαντζάκη σχετικά με τα βήματα σύνταξης της μελέτης (Υ.Δ.Ε). Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η παρουσίαση αφορά τον παλιό τρόπο σύνταξης της Υ.Δ.Ε και όχι το νέο, ωστόσο περιέχει αρκετές βασικές ορολογίες που ισχύουν ακόμη και σήμερα.
Αξίξει τον κόπο να της ρίξετε μια ματιά.  

Σχόλιο συντάκτη: Εμείς διαφωνούμε με τη χρήση (στα σχέδια) του Δ.Δ.Ρ μετά τον γενικό διακόπτη και πριν τις γενικές ασφάλειες.
Διαβάστε περισσότερα...

273. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ - ΑΤΥΧΗΜΑ

Κλασσική χριστουγεννιάτικη σκηνή: Ο μπαμπάς στολίζει το δέντρο ενώ έχει ανάψει ήδη τα λαμπάκια. Η μικρή του κόρη τον προειδοποιεί. Ο μπαμπάς την καθυσυχάζει. Ο μπαμπάς κεραυνοβολείται. Ευτυχώς σύντομα επανέρχεται.





  Ακολουθεί το βίντεο από την κάμερα που κρατούσε η μικρή :



 Επειδή υπήρξαν δύσπιστοι στο youtube, η οικογένεια δημοσίευσε και το αντίστοιχο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του σπιτιού. Ακολουθεί :

Διαβάστε περισσότερα...

272. ΟΤΑΝ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΛΑΛΗΣΕΙ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Η φωτογραφία είναι από ιστοσελίδα του εξωτερικού. Ο εν λόγω μπόμπιρας έχει μπαμπά που θέλει να του μάθει από νωρίς τις βασικές αρχές του ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ , ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ και ΦΥΣΙΚΗΣ γι' αυτό αποφάσισε να του φτιάξει ένα "εκπαιδευτικό" μοντέλο ως δώρο για τα πρώτα του Χριστούγεννα.
Στην ιστοσελίδα αυτή μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες που ανέβασε ο μπαμπάς στο ίντερνετ σχετικά με τον τρόπο κατασκευής του. Ανατριχιαστική λεπτομέρεια το όπλο μινιατούρα στο πάνω μέρος του "δώρου".
Σχόλιο συντάκτη: Το συγκεκριμένο άρθρο γράφτηκε το 2008. Αναρωτιώμαστε αν μετά απ' αυτό το δώρο επέζησε ο μπόμπιρας.
Διαβάστε περισσότερα...

271. ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο σχετικές ιστοσελίδες με εργαλεία ηλεκτρολόγου βρεθήκαμε σε δύο εξειδικευμένες μια από το εξωτερικό και μια ελληνική:
Η διπλανή φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα electrical.about.com και δίνει μια λίστα των 16 χρησιμότερων εργαλείων που χρειάζεται ο ηλεκτρολόγος στη δουλειά του. 



Η διπλανή φωτογραφία είναι από το greekelectrician.blogspot.gr και δίνει επίσης βασικά εργαλεία που χρησιμοποιεί ο ηλεκτρολόγος.

Σχόλιο συντάκτη : Κατά τη γνώμη μας όλα τα εργαλεία μαζί (και από τις δύο ιστοσελίδες) τα χρειαζόμαστε.
Διαβάστε περισσότερα...

270. ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Οι ηλεκτρολόγοι (Β' τάξη) του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας δημιούργησαν ένα ιστολόγιο , στα πλαίσια της ειδικής θεματικής δραστηριότητας, με θέμα "Ασφαλείς Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις στη Χαλκίδα".
Το ιστολόγιο τους είναι μορφής photoblog έτσι ώστε όλα τα άρθρα να εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα.  


 

Σχόλιο συντάκτη: Η προσπάθεια των μαθητών είναι πρωτοποριακή και καλό θα ήταν να βρει μιμητές και σε άλλες πόλεις της χώρας μας.
Διαβάστε περισσότερα...

269. PANELCAD

Στο steftouloglou.blogspot.gr βρήκαμε μια περιγραφή του προγράμματος σχεδίασης Panelcad για εγκαταστάτες της εταιρείας Ti-soft.Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει όλα τα έντυπα της νέας Υ.Δ.Ε. Εμάς μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι για το πρό- γραμμα αυτό υπάρχουν προγραμματισμένες Live! Παρουσιάσεις για τις οποίες μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.  
 
Σχόλιο συντάκτη: Ομολογουμένως μια κίνηση που είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Η μόνη ένστασή μας αφορά την ώρα (13.00) η οποία πρακτικά αποκλείει ένα μεγάλο αριθμό ηλεκτρολόγων που εκείνη την ώρα "κυνηγούν" το μεροκάματο.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το chat , λόγω ανηλλειμμένων υποχρεώσεων των μελών μας, θα αρχίσει να λειτουργεί από την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 και μετά. Οι φίλοι που έχουν ηλεκτρολογικές απορίες μπορούν να χρησιμοποιούν το email μας , τη φόρμα επικοινωνίας ή το βήμα συζήτησης.
Η ροή των άρθρων μας ωστόσο, θα συνεχιστεί και μέσα στην περίοδο των εορτών.
 
Η διαχειριστική ομάδα ehe-greece.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...

268. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΑΣ Υ.Δ.Ε

Μια ακόμη παρουσίαση (με τη μορφή διαφανειών) σχετική με τη νέα ΥΔΕ υπάρχει στο διαδίκτυο και την έχει επιμεληθεί ο συγγραφέας τεχνικών βιβλίων κ. Αντωνόπουλος Στέλιος. Μπορείτε να την δείτε απευθείας από εδώ (πατώντας play) ή να μπείτε στην ιστοσελίδα του.

Σχόλιο συντάκτη: H συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει αρκετά άρθρα τεχνικής φύσεως.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

Αγαπητοί μας φίλοι η προηγούμενη ανάρτηση μάλλον δημιούργησε μια σύγχυση σχετικά με το ιστολόγιο μας .Όχι δεν υπάρχει κάποιο εσωτερικό πρόβλημα στη λειτουργία μας ούτε κινδυνεύει η άψογη , μεταξύ των συνεργατών μας, σχέση.  
Απλά οι δραστηριότητες που έχουμε εκτός ιστολόγιου , κάποιες φορές , μας υποχρεώνουν να αναβάλλουμε το chat.
Η διαχειριστική ομάδα.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγοι ανωτέρας βίας μας υποχρέωσαν στη σημερινή (12-12-2012) αναβολή του chat. Υπάρχει ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί chat και την ερχόμενη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012. Θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση. 
Η διαχειριστική ομάδα
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από σήμερα και κάθε φορά που θά έχουμε chat θα βγαίνει στην κεντρική σελίδα του ιστολόγιου μας το παράθυρο της επικοινωνίας μας ώστε να μπορούν περισσότεροι συνάδελφοι να παρεμβαίνουν στη συζήτηση. Το παράθυρο θα εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα ώστε όποιος επιθυμεί να βάζει από νωρίς θέματα για συζήτηση.
Η διαχειριστική ομάδα
Διαβάστε περισσότερα...

267. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (egnomi.gr)

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας εστάλη η διπλανή φωτογραφία που είναι τραβηγμένη σε κεντρικό δρόμο της πόλης της Χαλκίδας. Στο ειδησεογραφικό τοπικό site egnomi.gr αναγράφονται τα εξής :  
Κρεμασμένη στο σύρμα της ΔΕΗ η φλοκάτη
Eκεί, που νομίζαμε ότι τα ...έχουμε δει όλα στη Χαλκίδα, είδαμε ξαφνικά μία φλοκάτη κρεμασμένη στο σύρμα της ΔΕΗ, στην οδό Βύρωνος και απορήσαμε ποιος θα αναλάβει το ρίσκο να την ξεκρεμάσει. Εκτός αν περιμένει ο κάτοχος της να πέσει μόνη της από τον αέρα. Το θέμα είναι που θα καταλήξει πέφτοντας.
Πάντως ένα είναι το σίγουρο, στη Χαλκίδα δεν πλήττεις ποτέ. Κανείς μία βόλτα και μπορεί να συναντήσεις τα πιο απίθανα πράγματα. Στη φωτογραφία η φλοκάτη  για να διαπιστώσετε ότι δεν πρόκειται για οφθαλμαπάτη, είναι πράγματι απλωμένη στο καλώδιο της ΔΕΗ! 

Σχόλιο συντάκτη : Βλέποντας αυτά τα πράγματα δεν απορούμε γιατί η χώρα μας έχει τη θλιβερή πρωτιά σε ηλεκτρικά ατυχήματα στην Ευρώπη του 2012.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί φίλοι στα πλαίσια της αναβάθμισης του συστήματος και του ιστολόγιου ώστε να γίνει ακόμα πιο λειτουργικό δε θα υπάρχει chat την προσεχή Τετάρτη 5/12/2012. 
Η διαχειριστική ομάδα ehe-greece.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...