230. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ... ΠΟΛΥΠΑΡΟΧΗ

Στο λογαριασμό ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΕΙΣ στο facebook έχει αναρτηθεί η διπλανή φωτογραφία. Σύμφωνα με τα γραφόμενα του ηλεκτρολόγου με το όνομα Charalampos Deucalion (που την ανέβασε ώστε να σχολιαστεί από τους υπόλοιπους συναδέρφους) πρόκειται περί τριφασικής παροχής 5Χ35 καρέ από μετρητή με 63άρες ασφάλειες που "μοιράζεται" σε 4 επιμέρους γραμμμές - παροχές ίδιας ή μικρότερης διατομής (2 τριφασικές και δύο μονοφασικές).
Πιο συγκεκριμένα : α) 5x35 καρέ , β) 5x6 καρέ , γ)3x10 καρέ , δ) 3x1,5 καρέ. Παράλληλα μέσα στο κουτί υπάρχει μια ασφάλεια Β10 και ένας χρονοδιακόπτης (προφανώς για φωτισμό κλιμακοστασίου).



Σχόλιο συντάκτη : Το ανησυχητικό είναι, ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θεώρησε παράλογη την αντικατάσταση της εν λόγω πατέντας από εξωτερικό πίνακα. Αναρωτιόμαστε αν θα εξακολουθούσε να έχει την ίδια άποψη εάν και εφόσον είχε συμβεί κάποιο ηλεκτρικό ατύχημα.
Διαβάστε περισσότερα...

229. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΕΛΟΤ

Αναπαράγουμε από την ιστοσελίδα του ΕΛΟΤ, μέρος από το άρθρο που αφορά το Εργαστήριο Ηλεκτρικών Καλωδίων: Το Εργαστήριο Ηλεκτρικών Καλωδίων ιδρύθηκε το 1984 προκειμένου η χώρα μας να αποκτήσει την απαιτούμενη εργαστηριακή υποδομή για τον έλεγχο της ασφάλειας των ηλεκτρικών καλωδίων, σύμφωνα με τους απαιτήσεις της Οδηγίας Χαμηλής Τάσης 73/23/ΕΟΚ, όπως αυτή προσαρμόστηκε στην ελληνική νομοθεσία με την ΚΥΑ 470/04-04-85 που όμως σήμερα έχει αντικατασταθεί με την 2006/95/ΕΕ.

Το Εργαστήριο Ηλεκτρικών Καλωδίων, μετά από αξιολόγηση, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας HAR της CENELEC, συμμετέχει από το 1988, ως το μοναδικό ελληνικό εργαστήριο στην κοινή συμφωνία των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Πιστοποίησης (HAR group) που χορηγούν το εναρμονισμένο σήμα συμμόρφωσης (ποιότητας) ELOT < HAR > στα ηλεκτρικά καλώδια, ενώ εκπρόσωπός του έχει εκλεγεί στη γραμματεία του συνεδρίου του OSM/HAR.

Το υπόλοιπο άρθρο βρίσκεται εδώ.

Σχόλιο συντάκτη : Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τα ελληνικά ΜΜΕ , ο ΕΛΟΤ θα αποτελέσει έναν από τους πρώτους οργανισμούς που θα συγχωνευθεί. Άραγε αυτά τα εργαστήρια τι θα απογίνουν;

Διαβάστε περισσότερα...

228. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ... ΠΑΤΕΝΤΑ

Από το ιστολόγιο του κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου επιτρόπου περιβάλλοντος στην Κύπρο αλιεύσαμε τη διπλανή φωτογραφία.
Το άρθρο του έχει τίτλο "Εξαίρετο δείγμα αρχοντοχωριατισμού !".

Σχόλιο συντάκτη : Η συγκεκριμένη φωτο- γραφία δε δείχνει να υπάρχει κάποιο πρό- βλημα στην εγκατάσταση. Άλλα πράγματα δείχνει ...
Διαβάστε περισσότερα...

227. ΓΡΑΣΟ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ;

Στο πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384 , άρθρο 522.5.1 αναφέρονται τα εξής : Σε όσες περιπτώσεις η παρουσία διαβρωτικών ή ρυπαντικών ουσιών, συµπεριλαµβανοµένου και του νερού, είναι πιθανό να προκαλέσει διάβρωση ή άλλη αλλοίωση, τα µέρη των ηλεκτρικών γραµµών, που ενδέχεται να επηρεασθούν, πρέπει να προστατεύονται καταλλήλως ή να είναι κατασκευασµένα από υλικό ανθεκτικό σε αυτές τις ουσίες.

Σηµείωση: Μέθοδοι συµπληρωµατικής προστασίας που µπορεί να εφαρµοσθούν κατά την κατασκευή της εγκατάστασης είναι δυνατόν να περιλαµβάνουν την επικάλυψη µε προστατευτικές ταινίες, βαφές ή λίπος (γράσο).

Ψάξαμε στο ίντερνετ και βρήκαμε ένα κατάλογο γράσων που καλύπτει αυτές τις περιπτώσεις. Μπορείτε να τον δείτε εδώ (σελ. 209 -210).

Σχόλιο συντάκτη : Σύμφωνα με την περιγραφή του προτύπου, η χρήση γράσου μπορεί να εξυπηρετήσει στις περιπτώσεις όπου διαβρωτικές ή ρυπαντικές ουσίες επηρεάζουν τη λειτουργία των ηλεκτρικών γραμμών. Τέτοιες περιπτώσεις είναι ασυνήθιστες σε οικιακές εγκαταστάσεις αλλά απαντώνται συχνά σε υπόγειες - εναέριες γραμμές ή γραμμές που βρίσκονται μέσα σε χώρους χημικής επεξεργασίας.
Διαβάστε περισσότερα...

226. ΚΡΙΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ SITES - BLOGS (ergastirio-ehe-sek-xalkidas.blogspot.gr)

Στο εκπαιδευτικό ιστολόγιο ergastirio-ehe-sek-xalkidas.blogspot.gr εντοπίσαμε την επιλογή ΗΛ/ΚΑ SITES - BLOGS όπου γίνεται κριτική γνωστών ηλεκτρολογικών sites και blogs. Οι πρώτοι που κρινόμαστε είμαστε εμείς.
Ευχαριστούμε για την επώνυμη κριτική του τον κ. Χαλικόπουλο και θα λάβουμε υπόψη μας τα μειονεκτήματα που μας προσάπτει. Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EHE-GREECE.BLOGSPOT.GR

Ευχαριστούμε τον εκπαιδευτικό κ. Στέφανο Τουλόγλου για την τιμή που μας έκανε να μας συμπεριλάβει στα ενδιαφέροντα blogs και sites.
Η διαχειριστική ομάδα του ιστολόγιου ehe-greece.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...

225. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Από την ιστοσελίδα του κ. Σαρρή (www.sarrisg.gr) αναπαράγουμε το παρακάτω κείμενο : Την Παρασκευή 13 Ιουλίου δόθηκε από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφο- ρών και Δικτύων σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο ΠΔ για εκτέλεση, συντήρηση, επι- σκευή και λειτουργία ηλεκτρολογικών εγκα- ταστάσεων, καθορισμός ειδικοτήτων και προϋποθέσεων για την έκδοση άδειας άσκησης των σχετικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων.
Το ΠΔ αυτό είχε δοθεί για πρώτη φορά σε δημόσια διαβούλευση τον Οκτώβριο 2011. Σε σύγκριση με την έκδοση αυτή, η νεώτερη έκδοση έχει αλλαγές και βελτιώσεις (??).
Κατά την γνώμη του γράφοντα (κ. Σαρρή), πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τον Ελληνικό ηλεκτρολογικό κλάδο Νομοθέτημα. Προτείνεται να γίνει προσεκτική μελέτη του και μετά αποστολή προτάσεων στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.
H προθεσμία υποβολής γραπτών σχολίων είναι μέχρι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012.

Το Προεδρικό διάταγμα μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EHE-GREECE.BLOGSPOT.GR

Σήμερα Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 στις 5 μ.μ. ακριβώς, και για μια ώρα, θα είμαστε κοντά σας (σχεδόν όλη η ομάδα) για να συζητήσουμε ηλεκτρολογικά θέματα που σας απασχολούν μέσω του chat.
Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και σήμερα, όπως και την προηγούμενη Κυριακή, να βοηθήσου- με ουσιαστικά στην επίλυση των αποριών σας.

Η διαχειριστική ομάδα των ιστολογίων ehe-greece.blogspot.gr , autom-greece.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...

8 ΜΗΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ - 224 ΑΡΘΡΑ - 81.000 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επειδή ότι και να πούμε δεν είναι αρκετό, σας λέμε μόνο ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Η διαχειριστική ομάδα ehe-greece.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...

224. ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Στο 100ο άρθρο του ιστολόγιου μας είχαμε προβάλλει ένα ενδιαφέρον αλλά και ανατρε- πτικό παράλληλα άρθρο, σχετικά με τις πα- ρενέργειες από τη λειτουργία των λαμπτή- ρων οικονομίας στην ανθρώπινη υγεία.
Τώρα βρήκαμε και το ιστολόγιο που υποστηρίζει σθεναρά την συγκεκριμένη άποψη και με περισσότερα στοιχεία. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...

223. ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΗΛ/ΚΩΝ ΕΓΚ/ΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ)

Από τον εκπαιδευτικό κ. Α. Χαλικόπουλο λάβαμε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρόσκληση ώστε να συνδράμουμε στη δημιουργία ΛΕΠΤΟΜΕΡΟΥΣ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ επικίνδυνων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στην πόλη της Χαλκίδας.
Εμείς με τη σειρά μας προωθούμε την ιδέα αυτή σε φίλους που μας "διαβάζουν" από την πόλη της Χαλκίδας ώστε να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια. Μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να συνεργαστούν με τον κ.Χαλικόπουλο, για την περαιτέρω ανάπτυξη του χάρτη. Το χάρτη μπορείτε να τον βρείτε εδώ:



ή να μπείτε στο ιστολόγιο του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού εδώ για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EHE-GREECE.BLOGSPOT.GR

Σήμερα Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 στις 5 μ.μ. ακριβώς, και για μια ώρα, θα είμαστε κοντά σας (σχεδόν όλη η ομάδα) για να συζητήσουμε ηλεκτρολογικά θέματα που σας απασχολούν μέσω του chat.
Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και σήμερα, όπως και την προηγούμενη Κυριακή, να βοηθήσου- με ουσιαστικά στην επίλυση των αποριών σας.

Η διαχειριστική ομάδα των ιστολογίων ehe-greece.blogspot.gr , autom-greece.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...

222. ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΜΠΙΚΙΝΙ (EXTREME ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ)

Ο σχεδιαστής Andrew Schneider χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των φωτοβολταικών στοιχείων μετέτρεψε ένα κλασσικό μπικίνι σε φορτιστή ipod , κινητού ή κάμερας με τη βοήθεια ενσωματωμένων θυρών usb.
Η μέγιστη τάση που βγάζει δεν ξεπερνά τα 5 Volt ενώ το αντίστοιχο ρεύμα λειτουργίας είναι κάτω από 1 Α
.
Επίσης ο αγωγός βρίσκεται ενσωματωμένος στο ύφασμα του μπικίνι. Το κολύμπι δεν απαγορεύεται φτάνει να θυμηθείς να απο- συνδέσεις τις συσκευές που φορτίζεις και να στεγνώσεις τις αντίστοιχες θύρες usb για να μπορείς να τις ξαναχρησιμοποιήσεις. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκευτεί η ενέργεια (μέσω μπαταριών) αλλά γίνεται άμεση κατανάλωση της.

Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να βρούν πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

221. ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ

To διπλανό σχέδιο αποτελεί πρόσφατα κατατεθημένη αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας (Μάιος 2012) στον ΟΒΙ (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας)
Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα www.obi.gr/obi/?tabid=129 μπορείτε να "κατεβάσετε" το μηνιαίο Ειδικό Δελτίο Βιομηχανικής Ιδιο- κτησίας (ΕΔΒΙ), στο οποίο συνήθως οι πε- ρισσότερες κατατεθειμένες εφευρέσεις αφο- ρούν κυρίως τον ηλεκτρολογικό τομέα. Συνοδεύονται από σκαριφήματα ή φωτογραφίες και μια σύντομη περίληψη της λειτουργίας τους.
Διαβάστε περισσότερα...

220. ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ PIR ΜΕ 4 ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

Το διπλανό σκίτσο δείχνει τους 4 τρόπους τοποθέτησης που διαθέτει ανιχνευτής κίνησης με ραντάρ υπέρυθρων ακτίνων (PIR) τύπου κουρτίνας. Ιδανικός τόσο για οριζόντια τοποθέτηση όσο και για κάθετη σε στενόμακρους χώρους, διαδρόμους, βιτρίνες , οροφή , πόρτα εισόδου κ.τ.λ.
Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει ως ανιχνευτής αγνόησης κατοικίδιων ζώων εφόσον τοποθετηθεί πάνω από το ύψος του κατοικίδιου με φορά προς την οροφή.
Το εγχειρίδιο των οδηγιών εγκατάστασης του , στα αγγλικά, μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Επιπλέον πληροφορίες , στα ελληνικά , μπορείτε να βρείτε εδώ.


Σχόλιο συντάκτη: Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τους ανιχνευτές υπέρυθρων ακτίνων μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιο του εκπαιδευτικού Α. Χαλικόπουλου , εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...

219. ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ (ΥΠΕΚΑ)

Για τους φίλους που μας ρωτούν σχετικά με τους ενεργειακούς επιθεωρητές, σας παραπέμπουμε στην σελίδα του ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής).

Εκεί μπορείτε να βρείτε ανάλογα με την περιφερειακή ενότητα που σας ενδιαφέρει και τον αντίστοιχο δήμο, τον προσωρινά πιστοποιημένο ενεργειακό επιθεωρητή που κατέχει τις αντίστοιχες άδειες επιθεώρησης (κτιρίων, λεβητών, εγκαταστάσεων κλιματισμού).

Η ιστοσελίδα βρίσκεται εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...

218. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΝΑΟ

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας oikodomeinenergy.gr υπάρχει μια συνοπτική (αλλά χρήσιμη) μελέτη φωτισμού για ναό ώστε να αντικατασταθούν οι συμβατικοί λαμπτήρες με Led.




Σύμφωνα με την εκτίμηση των τεχνικών ο χρόνος απόσβεσης για τη συγκεκριμένη επένδυση είναι περίπου 8 μήνες. Τη μελέτη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχόλιο συντάκτη: Η συγκεκριμένη μελέτη είναι συνοπτική και με αυτό το σκεπτικό πρέπει να την δείτε. Το ίδιο ισχύει και για τη μελέτη πολυκαταστήματος που υπάρχει επίσης στην ιστοσελίδα αυτή.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EHE-GREECE.BLOGSPOT.GR

Ευχαριστούμε τον Ηλεκτρολογικό τομέα του ΕΠΑΛ - ΣΕΚ Σαλαμίνας που εμφανίζει το ιστολόγιο μας ως πηγή αναφοράς για τη νέα Υ.Δ.Ε στο σύνδεσμο του : Χρήσιμα links και Downloads ".

Η ιστοσελίδα του Ηλεκτρολογικού τομέα βρίσκεται εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...

217. ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΗΞΗΣ DC ΣΕ Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ - ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ ΚΑΙ Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Αναπαράγουμε από την ιστοσελίδα www.pals.gr μέρος από το πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο : Ασφάλειες τήξης dc σε φωτοβολταικά συστήματα με μπαταρίες
Οι ασφάλειες τήξεως για προστασία από υπερφόρτωση και βραχυκύκλωμα, καθώς και οι διακόπτες φωτοβολταϊκών δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, εάν είναι σωστά υπολογισμένοι, για τάση ανοιχτού κυκλώματος και ρεύμα βραχυκύκλωσης.

Δεδομένου ότι οι σειρές PV έχουν εγγενείς περιορισμούς ως προς τα υψηλά ρεύματα βραχυκυκλώματος. Επίσης και στα καλώδια των PV δεν υπάρχει πρόβλημα ως προς την ροή των ρευμάτων βραχυκύκλωσης εάν είναι σωστά ταξινομημένα. Ένας γενικός τύπος για το ρεύμα των καλωδίων και υπερφόρτωσης, είναι το 156% του συνεχόμενου φορτίου και 156% του συνολικού ρεύματος βραχυκύκλωσης.

Στα αυτόνομα συστήματα με τις μπαταρίες αποθήκευσης, ο όρος βραχυκυκλώματος είναι πολύ αυστηρός. Μπαταρία 220Ah, 6V, βαθιάς εκφόρτισης ή lead-acid μπαταρία μπορεί να παραγάγει ρεύματα βραχυκυκλώματος πολύ υψηλά έως 8.000 amps για ένα msec και
6.000 amps για μερικά δευτερόλεπτα σε ένα άμεσο βραχυκύκλωμα. Τέτοια υψηλά ρεύματα μπορούν να παραγάγουν υπερβολικές θερμικές και μαγνητικές δυνάμεις που μπορούν να αναγκάσουν μια υποτιμημένη (overcurrent) ασφάλεια τήξεως να διαλυθεί. Δύο παραλληλισμένες μπαταρίες θα μπορούσαν να παραγάγουν σχεδόν διπλάσιες τιμές. Και οι μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας θα ήταν σε θέση να δώσουν αναλογικά πιο μεγάλα ρεύματα σε ένα βραχυκύκλωμα. Στα συστήματα με συνεχή τάση DC , ιδιαίτερα τα αυτόνομα συστήματα με τις μπαταρίες, η διακοπτική ικανότητα κάθε overcurrent συσκευής (ασφάλειας τήξεως) είναι σημαντική.
Για παροχή της μέγιστης προστασίας και απόδοσης (πτώση χαμηλότερης τάσης) στα κυκλώματα κλάδων (ιδιαίτερα σε 12V, 24V συστήματα), το ampacity των αγωγών μπορεί να αυξηθεί, αλλά η εκτίμηση των overcurrent ασφαλειών τήξεως που προστατεύουν τις γραμμές καλωδίων πρέπει να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο σύμφωνα με τα ρεύματα φορτίων. Ένας γενικός τύπος για το ρεύμα των καλωδίων και υπερφόρτωσης, προστασίας μπαταριών και inverter είναι το 100% του συνεχόμενου φορτίου και 125% των προσδοκώμενων συνεχών φορτίων.
Μια θρυαλλίδα (ασφάλεια τήξεως) περιορισμού ρεύματος πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε κάθε αγείωτο αγωγό από την μπαταρία για να περιορίσει το ρεύμα σε περίπτωση βραχυκυκλώματος. Και να μειώσει τα ρεύματα βραχυκυκλώματος στα επίπεδα που είναι μέσα στις ικανότητες του υπόλοιπου εξοπλισμού. Αυτές οι ασφάλειες είναι διαθέσιμες με εκτιμήσεις UL 125 ..300, και 600V dc, ρεύματα 0,1 έως 600 amps, και ένα συνεχές AIR 20.000 amps. Είναι ταξινομημένοι ως RK5 ή RK1 ασφάλειες περιορισμού ρεύματος και πρέπει να τοποθετηθούν στο κατηγορία-R. Για μπαταρίες άνω των 1000Ah απαιτείτε ασφάλεια σε κάθε κλάδο μπαταριών.

To υπόλοιπο άρθρο βρίσκεται εδώ.

Ακολουθεί βίντεο (από youtube) της ίδιας εταιρείας που δείχνει κατασκευή φωτοβολταικών πλαισίων συνολικής ισχύος 1,37KWp με 5 πάνελ των 275Wp, μπαταρίες κλειστού τύπου Fulriver 220Ah/12V, ρυθμιστή φόρτισης Phocos PL60 60A, και μετατροπέα inverter COTEK 3000Watt/24V με remote control. Λόγω της μεγάλης ισχύος φωτοβολταϊκών πάνελ η τοποθέτηση τους έγινε έτσι ώστε κατά την μεταφορά και κίνηση του τροχόσπιτου να κλείνουν, και όταν το τροχόσπιτο βρίσκεται σε στάση να μπορούν να τοποθετούνται στην σωστή κλίση, για τη σωστή λειτουργία τους. Τα φωτοβολταϊκά παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια 7 -- 8 KWh την ημέρα. Η εγκατάσταση μπορεί να τροφοδοτήσει φωτισμό, ψυγείο και Αιρκοντίσιον κλάση Α, καθώς και διάφορες μικροσυσκευές :



Σχόλιο συντάκτη : Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα τεχνικά άρθρα στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης εταιρείας. Βρίσκονται εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...

216. ΠΑΤΕΝΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΟΜΟΓΕΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Αναπαράγουμε από την ιστοσελίδα www.votegreece.gr/archives/5011 ένα ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο "Ελληνική πατέντα πραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ομογενή της Αυστραλίας" : Ο ομογενής εφευρέτης, Παύλος Κουρής, είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, και τώρα πρόεδρος της δικής του εταιρείας που ασχολείται με παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας. Ήδη, η πατέντα της εφεύρεσής του έχει κατοχυρωθεί σε δέκα χώρες (ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες) και φέτος θα κατοχυρωθεί σε άλλες οκτώ.

Λειτουργεί πειραματικά στην Αυστραλία, όπου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μεγάλες εταιρίες από την Κίνα, τη Βραζιλία και άλλες χώρες. Η πατέντα ανταποκρίνεται στην ορμή του νερού που θέτει σε περιστροφή μια μεταλλική φτερωτή.
Δείτε το βίντεo :



Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EHE-GREECE.BLOGSPOT.GR

Σήμερα Κυριακή 1η Ιουλίου 2012 στις 5 μ.μ. ακριβώς, και για μια ώρα, θα είμαστε κοντά σας (σχεδόν όλη η ομάδα) για να συζητήσουμε ηλεκτρολογικά θέματα που σας απασχολούν μέσω του chat.
Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και σήμερα, όπως και την προηγούμενη Κυριακή, να βοηθήσου- με ουσιαστικά στην επίλυση των αποριών σας.

Η διαχειριστική ομάδα των ιστολογίων ehe-greece.blogspot.gr , autom-greece.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...