215. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΡΟΣ Γ'

Πριν προχωρήσετε στο παρακάτω κείμενο κάντε απλά ένα κλικ στη διπλανή εικόνα.

Αυτό που θα σας εντυπωσίασε είναι η λεπτομερής παρουσίαση φωτομετρικών χαρακτηριστικών λαμπτήρων τύπου Led. Και σίγουρα θα πιστεύετε ότι ανακαλύψαμε ένα ηλεκτρολογικό forum που εστιάζει σε τεχνικές λεπτομέρειες.
Λάθος νομίζετε. Απλά μπείτε εδώ (με δική σας ευθύνη) και θα καταλάβετε.
Τα σχόλια τα δικά μας περιττεύουν.
Διαβάστε περισσότερα...

214. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΡΟΣ Β'

Ακολουθεί ερασιτεχνικό βίντεο (από youtube) που δείχνει πως μπορεί κάποιος να δοκιμάσει το κυνηγετικό του όπλο "παίζοντας" με τις γραμμές διανομής μιας γειτονιάς.
Απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα:



Τα σχόλια περιττεύουν.
Διαβάστε περισσότερα...

213. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ακολουθεί απίστευτο βίντεο (από youtube) ελληνικής ... πραγματικότητας στο νέο Μαρμαρά της Χαλκιδικής. Απλά δείτε το και φρίξτε με τα όσα καταγράφονται από το Halkidikifocus.gr.



Σχόλιο συντάκτη: Οι δηλώσεις του πατέρα καταδεικνύουν το μέγεθος της άγνοιας των πολιτών για τις συνέπειες της ηλεκτροπληξίας. Εμείς το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι το εξής :

ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ, ΟΣΟ ΑΝΩΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 24ΩΡΟ.
Διαβάστε περισσότερα...

212. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (FACEBOOK - ΠΡΟΦΙΛ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ)

Η διπλανή φωτογραφία είναι μια από τις πολλές που υπάρχουν στο προφίλ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ στο Facebook. Πραγματικά εξαιρετική δουλειά.

 







Σχόλιο συντάκτη: Είναι σημαντικό για τη δουλειά μας να εμφανίζεται και η καλή πλευρά του έλληνα ηλεκτρολόγου.

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EHE-GREECE.BLOGSPOT.GR

Σήμερα Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 στις 5 μ.μ. ακριβώς, και για μια ώρα, θα είμαστε κοντά σας (όλη η ομάδα) για να συζητήσουμε ηλεκτρολογικά θέματα που σας απασχολούν.Το εγχείρημα δύσκολο για τα δικά μας δεδομένα γιατί απαιτεί συντονισμό των μελών μας που βρίσκονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά στην επίλυση των αποριών σας.

Η διαχειριστική ομάδα των ιστολογίων ehe-greece.blogspot.gr , autom-greece.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...

211. GREEN WHEEL (ΦΩΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ)

Σχεδιασμένος από τη ΝΑΣΑ και κατασκευασμένος από την ιταλική εταιρεία Designlibero μας έρχεται ο οικιακός κήπος με τον ευφάνταστο τίτλο "Green Wheel" . Ουσιαστικά πρόκειται για μια περιστρεφό- μενη , μέσω ηλεκτροκινητήρα , ρόδα στο εσωτερικό της οποίας υπάρχει ειδικό χώμα για την καλλιέργεια φυτών και λαχανικών ενώ στο κάτω μέρος της βρίσκεται δεξαμενή νερού και αντίστοιχη αντλία για την άρδευση (υδροπονική εγκατάσταση).


Στο κέντρο του τροχού υπάρχει σταθερός φωτισμός από λαμπτήρα LED που "παίζει" το ρόλο του ήλιου συμβάλλοντας στη γρηγορότερη ανάπτυξη των φυτών. Δυστυχώς δε βρήκαμε άλλες τεχνικές λεπτομέρειες.

Ακολουθεί βίντεο (από youtube) παρουσίασης του πρωτοποριακού οικιακού "πράσινου τροχού" :



H ιστοσελίδα της εταιρεία κατασκευής του βρίσκεται εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

210. ΖΩΝΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Ε.Η.Ε (KATA DIN 18015-3)

Στο διπλανό σχέδιο βλέπετε τις επιτρεπό- μενες ζώνες διέλευσης των ηλεκτρικών γραμμών σε μια ηλεκτρική εγκατάσταση όπως αυτές καθορίζονται από το DIN 18015-3. Τα υπόλοιπα σχέδια μπορείτε να τα βρείτε εδώ , εδώ και εδώ.

Σχόλιο συντάκτη : Τα σχέδια είναι στα γερμανικά .
Διαβάστε περισσότερα...

209. ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΚΛΩΒΟΣ FARADAY

Το διπλανό σχήμα δείχνει αναλυτικά το ανάπτυγμα συστήματος αντικεραυνικής προστασίας , κλωβού Faraday, σε κτίριο.
Περιλαμβάνει τις περιπτώσεις σύνδεσης των αγωγών καθόδου του συστήματος με μεταλλικά στοιχεία του κτιρίου , σωλήνες αποχέτευσης αλλά και με το στηθαίο - δώμα.
Σύμφωνα με όσα ισχύουν, ο κλωβός Faraday ενώνεται με ταινία θεμελιακής γείωσης στο έδαφος.

Σχόλιο συντάκτη : Για την απορρόφηση των συστολών - διαστολών του συστήματος των συλλεκτήριων αγωγών στην οροφή του κτιρίου υπάρχει αντίστοιχος σύνδεσμος.
Διαβάστε περισσότερα...

208. ICE DAM - ΣΤΑΛΑΚΤΙΤΕΣ ΟΡΟΦΗΣ ( ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ )

Ένα συνηθισμένο φαινόμενο που εμφανίζεται στις οροφές των σπιτιών μετά από μια παγωμένη νύχτα και αφού έχει προηγηθεί χιονόπτωση, είναι η εμφάνιση σταλακτιτών το αισθητικό αποτέλεσμα των οποίων τις περισσότερες φορές είναι εντυπωσιακό. Παράλληλα όμως αποτελεί σημαντικό παράγοντα πρόκλησης αρκετά σοβαρών τραυματισμών.



Για την αντιμετώπιση του φαινομένου υπάρχουν πολλές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται. Στην πιο συχνά χρησιμοποιούμενη από αυτές τοποθετείται ένα "καλώδιο θέρμανσης" - heat cable με συγκεκριμένο τρόπο περιμετρικά της οροφής με στόχο την πρόληψη σχηματισμού σταλακτιτών στα σημεία που παρουσιάζουν τις περισσότερες πιθανότητες (εσοχές κ.τ.λ.)







Όπως δείχνει η διπλανή φωτογραφία το συγκεκριμένο καλώδιο διαθέτει εξωτερική επένδυση πολυολεφίνης , επικασσιτε- ρωμένη χάλκινη θωράκιση, θερμαντικό στοιχείο άνθρακα και χάλκινους αγω- γούς τροφοδοσίας.







Η εγκατάσταση διαθέτει αισθητήρες χιονιού και θερμοστάτη ώστε να ενεργοποιείται μόνο όταν χρειάζεται.



















Ακολουθεί βίντεο (από youtube) που δείχνει τον τρόπο εγκατάστασης του :



Ένα πλήρη κατάλογο προιόντων για το συγκεκριμένο θέμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχόλιο συντάκτη: Το συγκεκριμένο σύστημα αφορά την Αμερική και γι'αυτό χρησιμοποιεί τάση 120 V.



Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EHE-GREECE.BLOGSPOT.GR

Μια νέα δυνατότητα αμφίδρομης επικοινω- νίας ξεκινά το ιστολόγιο μας.
H συγκεκριμένη υπηρεσία βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και θα λειτουργεί , προς το παρόν , κάθε Κυριακή απόγευμα 5-6 μμ.
Αρχίζουμε από την επόμενη Κυριακή 24 Ιουνίου 2012.
Συνεργάτες της ομάδας μας θα απαντούν άμεσα στις δικές σας απορίες.

Δεν ήταν στα άμεσα σχέδια μας, αλλά προέκυψε ως ανάγκη προκειμένου να καλύψουμε τον τεράστιο όγκο των αποριών σας.
Θα το βρείτε στο πάνω μέρος του ιστολόγιου κάτω από τον τίτλο (δείτε την ακριβή του θέση στη φωτογραφία που παραθέτουμε).
Διαβάστε περισσότερα...

207. ΜΕΘΟΔΟΙ KAΘΑΡΙΣΜΟΥ Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Τα φωτοβολταικά πάνελ βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες .Ο καθαρισμός των φωτοβολταικών πάνελ από τις πάσης φύσεως επικαθίσεις όπως, γύρη, περιττώματα πουλιών, σκόνη, λάσπη, φερτές ύλες, άλατα, αρμύρα κ.τ.λ., οφείλει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο,τον Απρίλιο, όταν έχουν περάσει οι βροχές κι έπειτα από 6 μήνες, δηλαδή τον Οκτώβριο. Ειδικά , για τις ακαθαρσίες των πουλιών έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο , με την πάροδο του χρόνου να εξαφανίζεται κυριολεκτικά η πρώτη σειρά των Cells (στοιχείων) των Φ/Β-πλαισίων.

Η καθαριότητα και η συντήρηση των εγκαταστάσεων με το σύστημα του απιονισμένου νερού είναι υψηλών προδιαγραφών καθώς απομακρύνονται ουσιαστικά ρύποι από όλα τα σημεία του πάνελ με απόλυτη ασφάλεια και με το πιο φυσικό και φιλικό τρόπο επιμηκύνοντας τη διάρκεια ζωής των υλικών αλλά και διατηρώντας την καθαριότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με όλες τις άλλες μεθόδους καθαρισμού και συντήρησης.



Ειδικότερα τα πλεονεκτήματα της συσκευής (απιονισμένου νερού) είναι:

1. Χρησιμοποιεί νερό από το δίκτυο, το οποίο απιονίζει πλήρως*
2. Χρησιμοποιεί ελάχιστη ποσότητα νερού 1Lt/ m²
3. Διαθέτει ενδεικτική λυχνία αντικατάστασης των φίλτρων
4. Αυτονομία σε ύψος μέσω βασικού εξοπλισμού έως 13m
5. Αυτονομία μέγιστου ύψους με προεκτάσεις έως 23m
6. Χρησιμοποιεί ειδικά φίλτρα, τα οποία έχουν μεγάλη αυτονομία**
7. Χρησιμοποιεί πιστοποιημένο απορρυπαντικό, φιλικό προς τα Φ/Β-πλαίσια & το περιβάλλον
8. Δε χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις χειρισμού.
9. Βάσει δοκιμών του κατασκευαστή θα σας επαναφέρει την απώλεια της τάξεως του 15% που κινδυνεύετε να χάνετε ετησίως.

Επεξηγήσεις:

* Δεν κινδυνεύουν τα Φ/Β-πλαίσια από ιζήματα αλάτων, όπως συμβαίνει μακροπρόθεσμα από τη χρήση κοινού νερού από το δίκτυο ύδρευσης.

** Η διάρκεια ζωής των φίλτρων αρκεί για καθαρισμό έως 1MWp

Χρήσιμες παρατηρήσεις :
1) Έργο των 100kWp μπορείτε να το καθαρίσετε έως 10 φορές
2) Το κόστος αντικατάστασης φίλτρων ανέρχεται στα 200 ευρώ.
3) Για επαγγελματική χρήση τοποθετούμενη η συσκευή επάνω σε όχημα με δεξαμενή ύδατος χρειάζεται απαραιτήτως γεννήτρια AC 1KVA για τις λειτουργικές ανάγκες του αυτοματισμού.
4) Χρησιμοποιείστε γεννήτρια AC διαμόρφωσης εξόδου καθαρού ημιτόνου. Μη χρησιμοποιείτε γεννήτρια AC διαμόρφωσης εξόδου άλλων μορφών π.χ. τραπεζίου, τετραγώνου κ.τ.λ.
5) Εάν η γεννήτρια AC δεν παρέχει σταθεροποιητή τάσεως, τότε αυτός κρίνεται απαραίτητος να τοποθετηθεί για την πλήρη προστασία του αυτοματισμού του πλυστικού συστήματος.
6) Για νυχτερινές εργασίες κρίνεται απαραίτητη η χρήση μεγαλύτερης ισχύος του 1ΚVA γεννήτριας AC ώστε να ανταπεξέρχεται πλήρως και στις ανάγκες φωτισμού (προβολέα) που θα χρησιμοποιηθεί.

Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι συσκευές πλύσης με απιονισμένο νερό στο σύνολο τους (με βάση τα όσα γνωρίζουμε για την Ελλάδα) είτε τοποθετούνται σε ειδικά διασκευασμένα φορτηγά είτε εκτοξεύουν το νερό μέσω σωληνώσεων στην άκρη των οποίων προσαρμόζονται ειδικές βούρτσες που δεν τραυματίζουν την εξωτερική επιφάνεια των πάνελ.



Τέλος, ακολουθεί βίντεο (από youtube) όπου εμφανίζεται αυτοματοποιημένο αυτόνομο σύστημα καθαρισμού φωτοβολταικών πάνελ το οποίο χρησιμοποιείται και για τον καθαρισμό από το χιόνι. Προσαρμόζεται σε όλα τα μεγέθη πάνελ και διαθέτει αισθητήρες για αέρα , βροχή , θερμοκρασία. Μπορεί να προγραμματιστεί η λειτουργία του και μέσω iphone :



Σχόλιο συντάκτη : Για το παραπάνω άρθρο χρησιμοποιήθηκαν χρήσιμες πληροφορίες από :
1) http://www.pappas-clean.gr
2) http://www.proklos.de
3) http://www.albion.gr
4) http://cisolutions.gr
5) http://www.tsokaktsis-solar.gr

Διαβάστε περισσότερα...

206. ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σε ιστοσελίδα του εξωτερικού βρήκαμε ένα απλό αλλά αρκετά διαφωτιστικό animation (κινούμενο γραφικό) που δείχνει τον τρόπο λειτουργίας μιας αυτόματης ασφάλειας (MCB) τόσο σε κατάσταση υπερέντασης (overload) - ενεργοποίηση θερμικού στοιχείου , όσο και σε κατάσταση βραχυκυκλώματος (short -circuit)- ενεργοποίηση ακαριαίου στοιχείου.



Παρατηρείστε πως μεταφέρεται το ηλεκτρικό τόξο, κατά το άνοιγμα της επαφής στο βραχυκύκλωμα, στο φλογοκρύπτη (κίτρινο στοιχείο ασφάλειας).
Το animation βρίσκεται εδώ. Μπορείτε να το "κατεβάσετε" και να το βάλετε να παίξει στην οθόνη του υπολογιστή σας.
Διαβάστε περισσότερα...

205. ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΓΛΙΚΟ E-BOOK ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΝΕΑ Υ.Δ.Ε

Στο scribd έχει δημοσιευτεί το βιβλίο " Practical Guide To Inspection & Certification of Electrical Installations" του επιφανούς ερευνητή Christopher Kitcher και μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε. Για το λόγο αυτό θεωρήσαμε ότι είναι νόμιμο να το δημοσιεύσουμε. Για λόγους δεοντολογίας και για να μην υπάρξουν παρερμηνείες  ακυρώσαμε το σύγκεκριμένο σύνδεσμο. Διευκρινίζουμε ότι στόχος μας είναι η ενημέρωση των ελλήνων ηλεκτρολόγων ως προς τις δοκιμές και τις μετρήσεις που προκύπτουν σύμφωνα με τα έγγραφα της νέας Υ.Δ.Ε .Το  βιβλίο είναι σε αγγλική έκδοση και περιλαμβάνει όλες τις μετρήσεις, ελέγχους και δοκιμές (αναλυτικά και με μεθοδολογία) που υπάρχουν και στα έγγραφα της ελληνικής νέας Υ.Δ.Ε. Κάθε επιμέρους έλεγχος αναλύεται διεξοδικά μέσω φωτογραφιών, ενώ δεν λείπουν και οι αντίστοιχοι μαθηματικοί τύποι που συμπληρώνουν και τεκμηριώνουν τo αποτέλεσμα που εμφανίζεται στην οθόνη του πολυόργανου μέτρησης.

Το βιβλίο αυτό είναι του επιφανούς καθηγητή και ηλεκτρολόγου ερευνητή Christopher Kitcher 


Σχόλιο συντάκτη: Το συγκεκριμένο βιβλίο περιγράφει ελέγχους που πραγματοποιούνται σε οικιακές εγκαταστάσεις στην Αγγλία. Κατά τη γνώμη μας διαβάστε το προσεκτικά γιατί υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις από τις δικές μας εγκαταστάσεις αλλά και τους αντίστοιχους βρεττανικούς κανονισμούς (British Standards).


Διαβάστε περισσότερα...

204. DIMMER ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΣ ΦΘΟΡΙΣΜΟΥ , ΜΕΡΟΣ Α'

Μια λάμπα φθορισμού απαιτεί :
1) να προθερμανθούν τα νήματα (στα δύο άκρα της) για να μπορεί να γίνει η έναυση
2) υψηλής τιμής τάση έναυσης ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ηλεκτρική εκκένωση κατά μήκος της λάμπας
3) έλεγχο ισχύος - ρεύματος κατά τη διάρ- κεια του dimming διατηρώντας ικανά τα επίπεδα θέρμανσης των νημάτων της ώστε να μπορεί να φωτοβολεί ακόμα και στα χαμηλότερα επίπεδα του.
Για να καταλάβει κάποιος πως λειτουργεί σε συνθήκες dimming μια λάμπα φθορισμού θα πρέπει να δει το παραπάνω σχήμα, όπου η αντίσταση του σωλήνα του λαμπτήρα (κενός χώρος) εμφανίζεται συνδεμένη ανάμεσα στις αντιστάσεις των δύο νημάτων που βρίσκονται στα άκρα του.

Κατά τη διάρκεια του dimming το ρεύμα διαπερνά την αντίσταση Rlamp καθορίζοντας την ισχύ της λάμπας και την αντίστοιχη φωτεινότητα της. Στα χαμηλότερα επίπεδα φωτεινότητας (συνήθως κάτω από 20% της ονομαστικής τιμής) η λάμπα απαιτεί επιπλέ- ον ρεύμα να θερμαίνει τα δύο άκρα της για να μπορεί να διατηρηθεί το ηλεκτρικό τόξο. Στο διπλανό σχήμα φαίνονται βασικά χαρακτηριστικά μιας συμπαγούς λάμπας φθορισμού Τ5 (3ης γενιάς λάμπες φθορισμού μετά τις Τ8 και Τ12) των 35 W που λειτουργεί μόνο με ηλεκτρονικό ballast.

Μπορείτε να βρείτε εδώ ένα ενδιαφέρον αρχείο (σε μορφή pdf) σχετικό με τις λάμπες φθορισμού T5.
Διαβάστε περισσότερα...

203. ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) GADGETS ΓΙΑ ΕΝΑ "ΠΡΑΣΙΝΟ" ΣΠΙΤΙ

To 2008 στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια αντίστοιχης έκθεσης, ένας παγκόσμιος διαγωνισμός σχεδίασης gadgets που μπορούν να μετατρέψουν ένα συνηθισμένο σπίτι σε "πράσινο". Τα εκθέματα αποτελούν καινοτόμες λύσεις σε καθημερινές μας ανάγκες με στόχο να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά τα ζητήματα της ενέργειας, του ίχνους άνθρακα, της υγείας και της τοξικότητας, των νέων υλικών, του κύκλου της ζωής προϊόντων, και της κοινωνικής ανάπτυξης που εμφανίζονται στο σύγχρονο σπίτι.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι απλά εντυπωσιακά και βρίσκονται εδώ.

Σχόλιο συντάκτη : Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα κάθε εκθέματος και δείτε τις τεχνικές του λεπτομέρειες . Τα περισσότερα από αυτά διαθέτουν δική τους ιστοσελίδα με πληθώρα σχεδίων και επιπλέον τεχνικών στοιχείων σχετικών με την κατασκευή και τη χρησιμότητά τους.
Διαβάστε περισσότερα...

202. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΑΠΟ WWW.SOLAR.COM.GR)

Για να υπολογίσετε την απόδοση του φωτοβολταικού συστήματος που θα βάλετε στο σπίτι σας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η τοποθεσία , η εγκυρότητα της μελέτης , ο προσανατολισμός , η κλίση , η ποιότητα των υλικών και της εργασίας και άλλοι.


 



Στην ιστοσελίδα www.solar.com.gr υπάρχει μια αναλυτική φόρμα όπου μπορεί ο καθένας να βάλει τόσο τεχνικά στοιχεία του Φ/Β συστήματος όπως τοποθεσία , προσανατολισμός , κλίση όσο και οικονομικά στοιχεία , όπως συνολικό κόστος εγκατάστασης , χρηματοδότηση κ.τ.λ. Πατώντας OK προκύπτει , σε νέο παράθυρο, η αναμενόμενη 25ετής παραγωγή του συγκεκριμένου Φ/Β συστήματος με πλήρη αποτελέσματα.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EHE-GREECE.BLOGSPOT.GR

Για τους καλούς μας φίλους που ανησυχούν γιατί δεν γράφουμε πλέον τόσο συχνά άρθρα, τους ενημερώνουμε ότι αυτό οφείλεται σε επαγγελματικούς κυρίως λόγους. Σύντομα θ΄αναρτήσουμε νέα τεχνικά μας άρθρα που θα αφορούν τόσο τη νέα Υ.Δ.Ε όσο και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις - αυτοματισμούς που έχουμε στο autom-greece.blogspot.gr
Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και για την υποστήριξή που μας δίνετε μέσα από τα μηνύματα και τα email σας.

Η διαχειριστική ομάδα
Διαβάστε περισσότερα...

201. ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ (ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ www.videoman.gr)

Το βίντεο που ακολουθεί το βρήκαμε στο www.videoman.gr. Είναι υποτιτλισμένο στα ελληνικά και είναι απλά εκπληκτικό. Αφορά εργασία ηλεκτρολογικής φύσεως υψηλότατου ρίσκου:


Απλά απολαύστε το.
Διαβάστε περισσότερα...